Andrei Gheorghiu

Vâlcea

un județ european

dezvoltat
andrei gheorghiu

Judetul Valcea are nevoie de schimbare

Viziunea noastră, a Dreaptei Unite, este una de dezvoltare si modernizare, vrem un județ în care fiecare cetățean simte progresul și beneficiile unei administrații corecte, eficiente și, mai ales, orientate către nevoile reale ale comunității.

 

  1. DEZVOLTARE ECONOMICĂ

Vrem să punem Vâlcea pe harta celor mai dinamice economii regionale. Acest lucru înseamnă atragerea de investiții, sprijinirea inovației și crearea de locuri de muncă bine plătite care să răspundă nevoilor și competențelor vâlcenilor.

 

  1. REDUCEREA CHELTUIELILOR

Este inacceptabil ca Consiliul Județean, sa fie cel mai mare angajator din Vâlcea, să nu folosească eficient fiecare leu. Vom reduce cheltuielile neproductive și vom crește transparența în toate departamentele pentru a asigura o gestionare prudentă a resurselor.

 

  1. SERVICII CORECTE PENTRU TOȚI

Fiecare vâlcean merită acces la servicii de sănătate și educație de cea mai bună calitate. Voi lupta pentru egalitate în serviciile publice, astfel încât locul de naștere să nu mai fie un handicap, ci un punct de plecare spre oportunități egale pentru toți.

 

  1. DEZVOLTAREA TURISMULUI

Vâlcea este o perlă a turismului românesc, cu un potențial uriaș nevalorificat. Voi promova și voi dezvolta toate formele de turism: cultural, balnear, de aventură, monahal încurajând inițiativele locale și atragând investitori și vizitatori din țară și din străinătate.

 

  1. INFRASTRUCTURĂ MODERNĂ LA COSTURI CORECTE

 Este esențial să modernizăm infrastructura noastră rutieră și comunitară, realizând aceste lucrări la standarde înalte și la costuri corecte. Vom investi în tehnologie și inovație pentru a asigura sustenabilitatea și eficiența acestor proiecte.

 

  1. SPRIJIN PENTRU AGRICULTURA VÂLCEANĂ

Agricultura este inima ruralului vâlcean. Vom introduce programe de susținere și dezvoltare a sectorului agricol, încurajând practicile sustenabile și accesul la piețe noi pentru fermierii noștri.

 

  1. AJUTOR PENTRU ZONELE DEFAVORIZATE

Nicio comunitate din Vâlcea nu va fi lăsată în urmă. Vom implementa programe specifice pentru dezvoltarea infrastructurii sociale și economice în zonele defavorizate, asigurându-le locuitorilor acesteia șanse reale de îmbunătățire a condițiilor de viață.

 

  1. SPRIJIN PENTRU SPORT ȘI TINERET:

Sportul și tineretul sunt viitorul nostru. Vom investi în facilități sportive moderne și vom crea programe de dezvoltare personală și profesională pentru tineri.

 

  1. MEDIU ȘI SUSTENABILITATE

Protejarea mediului și promovarea sustenabilității vor fi prioritare în mandatul meu. Voi iniția proiecte ecologice, de la reîmpăduriri la programe de reciclare, pentru a păstra Vâlcea verde și sănătoasă.

 

  1. CULTURĂ ȘI PATRIMONIU

Vom valorifica și promova bogăția culturală a Vâlcei, sprijinind evenimentele artistice și conservarea patrimoniului nostru istoric.

 

 

Împreună cu echipa noastră de candidați putem construi un viitor în care Vâlcea devine un model de urmat. Un viitor în care fiecare dintre noi poate spune cu mândrie: „Eu sunt vâlcean!” Valcea este casa noastra!

 

Nu ii lasa sa iti fure viitorul, iar  pe 9 iunie alegeti Dreapta Unită pentru o Românie Modernă si un judet modern.

Pilonii de bază ai dezvoltării

Atragerea de investitori – fără un sector privat dinamic, Râmnicu Vâlcea nu va putea avea parte de dezvoltare locală.

Aici ne referim atât la investitorii locali, cărora administrația locală trebuie să le faciliteze activitatea prin tot ceea ce ține de ea (infrastructură, rețele edilitare, taxe și impozite locale prietenoase și ușor de achitat etc.), cât și la investitorii străini, pe care administrația locală va trebui să îi atragă prin aceleași facilități și ceva în plus (parcuri industriale bine conectate la rețelele de infrastructură edilitară și de transport, bine poziționate, cu respectarea standardelor de mediu, sistem de transport pasageri în parteneriat public-privat etc., facilități fiscale pe o perioadă determinată etc.).

Parteneriate

Parteneriate – fără conexiuni la nivel local, național și european, cu o varietate de actori, administrația publică nu va putea identifica cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii vâlceni.

Aici ne referim și la tot ce include democrația participativă. Dialogul cu asociațiile de cetățeni/de proprietari/de locatari, sindicate, patronate, cluburi, organizații neguvernamentale, mișcări civice, fundații, furnizori de cultură etc. și este esențial în identificarea problemelor comunității locale și în găsirea celor mai eficiente soluții. Dezvoltarea și derularea de proiecte concrete împreună cu aceștia este calea cea mai sigură spre o rezolvarea armonioasă și pe bază de colaborare a problemelor locale.

Expertiză – nicio administrație publică nu poate să facă performanță dacă nu este dispusă să selecteze cei mai competenți oameni pentru a face posibilă această performanță.

Aici ne referim, de fapt, la ingredientul principal al dezvoltării – oamenii competenți. Dacă angajările în administrația publică locală continuă să se facă pe bază de „pile, cunoștințe și relații”, cheia dezvoltării este pierdută. Alianța USR-PLUS va eradica această problemă din administrația locală. Omul sfințește locul, deci fără profesioniști aleși în mod onest, pe baza competențelor de care dau dovadă, nu putem avea o administrație competentă, integră și eficace și nici dezvoltare locală. Soluția este simplă: concursuri în administrația publică organizate onest, iar nu concursuri fictive, „aranjate”.

Priorități și direcții de acțiune

Cetățeanul

Investițiile

Fondurile europene

Educația

Calitatea vieții

Conectivitatea

Sectorul social

Program de dezvoltare

Dezvoltare durabilă

Un oraș dezvoltat

Zona metropolitană

Dezvoltare urbană

Transport eficient

Mediu – Spații verzi

Cultură

Susține-mă

Implică-te în USR. Hai să schimbăm împreună politica din România. Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Implică-te

Vreau să fiu voluntar!

Completează-ți datele din formularul alăturat și te vom contacta în cel mai scurt timp