Râmnicu Vâlcea un oraș european dezvoltat

Ramnicu Valcea are nevoie de schimbare

Falimentul clasei politice vâlcene

Râmnicu Vâlcea este în criza economică, demografică, într-o scădere continuă a nivelului de trai și toate au ca principal responsabil clasa politică retrogradă, profitoare, coruptă și plină de interese meschine.

Anii de incapacitate managerială, de politici aberante, de neglijență profesională, de interese personale, de căpușări ale instituțiilor publice și ale companiilor subordonate administrației publice locale și județene, cu partide care și-au pus cei mai incompetenți și servili oameni în funcții cu putere decizională, fără intenția de a rezolva problemele, ci doar de a-și perpetua influența, toate acestea ne afectează zi de zi pe toți și vor culmina cu falimentul unui întreg județ. Paralizat de o clasă politică a cărei unică strategie este hoția și al cărei unic limbaj este minciuna, Vâlcea are nevoie mai mult decât oricând de o schimbare la vârful politicii locale și județene, pentru a se redresa economic și social! 

Toate partidele care au condus până acum județul i-au trădat vâlceni! Acestea merită sancționate prin vot și trimise acasă! Vâlcea merită oameni competenți, onești și responsabili la vârful său! 

Administrația din Râmnicu Vâlcea este depășită, nu a avut rezultate pentru cetățenii oraşului, nu a existat nicio viziune pentru municipiului nostru, nicio strategie, niciun plan, nicio gândire privind dezvoltarea. Îmi propun scoaterea Râmnicului din zona de declin economic și demografic, revitalizarea orașului, să aducem nevoile vâlcenilor în atenția primăriei şi să transformăm administrația locală într-un motor de dezvoltare.

Pilonii de bază ai dezvoltării

Atragerea de investitorifără un sector privat dinamic, Râmnicu Vâlcea nu va putea avea parte de dezvoltare locală.

Aici ne referim atât la investitorii locali, cărora administrația locală trebuie să le faciliteze activitatea prin tot ceea ce ține de ea (infrastructură, rețele edilitare, taxe și impozite locale prietenoase și ușor de achitat etc.), cât și la investitorii străini, pe care administrația locală va trebui să îi atragă prin aceleași facilități și ceva în plus (parcuri industriale bine conectate la rețelele de infrastructură edilitară și de transport, bine poziționate, cu respectarea standardelor de mediu, sistem de transport pasageri în parteneriat public-privat etc., facilități fiscale pe o perioadă determinată etc.).

Parteneriatefără conexiuni la nivel local, național și european, cu o varietate de actori, administrația publică nu va putea identifica cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii vâlceni.

Aici ne referim și la tot ce include democrația participativă. Dialogul cu asociațiile de cetățeni/de proprietari/de locatari, sindicate, patronate, cluburi, organizații neguvernamentale, mișcări civice, fundații, furnizori de cultură etc. și este esențial în identificarea problemelor comunității locale și în găsirea celor mai eficiente soluții. Dezvoltarea și derularea de proiecte concrete împreună cu aceștia este calea cea mai sigură spre o rezolvarea armonioasă și pe bază de colaborare a problemelor locale. 

Expertizănicio administrație publică nu poate să facă performanță dacă nu este dispusă să selecteze cei mai competenți oameni pentru a face posibilă această performanță.

Aici ne referim, de fapt, la ingredientul principal al dezvoltării – oamenii competenți. Dacă angajările în administrația publică locală continuă să se facă pe bază de „pile, cunoștințe și relații”, cheia dezvoltării este pierdută. Alianța USR-PLUS va eradica această problemă din administrația locală. Omul sfințește locul, deci fără profesioniști aleși în mod onest, pe baza competențelor de care dau dovadă, nu putem avea o administrație competentă, integră și eficace și nici dezvoltare locală. Soluția este simplă: concursuri în administrația publică organizate onest, iar nu concursuri fictive, „aranjate”.

Susține-mă

Mulțumesc pentru suportul tău.

Împreună putem schimba imaginea orașului nostru!

Implică-te

Vreau să fiu voluntar!

Completează-ți datele din formularul alăturat și te vom contacta în cel mai scurt timp

Accepta politica de confidentialitate

8 + 10 =

Pin It on Pinterest