Educația

Cu cât o localitate are o forță de muncă mai numeroasă și mai bine pregătită, cu atât va fi mai atractivă pentru investitori și mediul de afaceri local. Întărirea sectorului educațional are deci o importanță capitală. Investițiile în infrastructură de învățământ și implicarea în asigurarea unui management eficient al școlilor trebuie să se afle pe lista scurtă a priorităților în domeniul educațional.

Principiul este simplu: cu cât avem mai multă grijă de oameni și de educația / pregătirea lor și a copiilor lor, cu atât aceștia vor fi mai productivi și mai prosperi – ceea ce este un lucru bun atât pentru ei, cât și pentru comunitatea locală.

Ce va face administrația locală sub mandatul Alianței USR-PLUS?

  • Va crește numărul de creșe și grădinițe în conformitate cu cererea înregistrată la nivel local, mai ales în zonele neacoperite (cartierele noi)
  • Asigurarea faptului că școlile care acoperă ciclurile primar, gimnazial și liceal beneficiază de un management performant, lucru observabil în modul în care se prezintă infrastructura școlară și arată performanțele școlare
  • Parteneriate locale pentru sectorul „after-school” – încurajarea sectorului privat să se dezvolte în această direcție
  • Atenție deosebită pentru învățământul universitar și cel profesional prin încurajarea corelării cererii cu oferta de pe piața forței de muncă de la nivel local. Facilitarea de interacțiuni cât mai dese cu și între mediile universitar și de pregătire profesională și mediul de business; promovarea învățământului dual. Merită menționat că economia românească se va adapta din ce în ce mai mult la modelul economiei vest-europene, unde sectoarele dominante sunt: 1) transportul (automobile, subansamble auto, trenuri, avioane, camioane etc.); 2) electronicele (televizoare, mașini de spălat etc.); și 3) produsele chimice (detergenți, îngrășăminte, farmaceutice etc.). Aceasta înseamnă că trebuie să avem oameni bine pregătiți pe aceste domenii, implicit școli profesionale bine puse la punct.
  • Crearea unui centru universitar în Râmnicu Vâlcea

Implică-te

Vreau să fiu voluntar!

Completează-ți datele din formularul alăturat și te vom contacta în cel mai scurt timp

Accepta politica de confidentialitate

15 + 8 =

Pin It on Pinterest