Transport eficient – Mobilitate urbana durabila – Oraș confortabil

În Râmnicu Vâlcea traficul devine tot mai dificil de la an la an, devenind astfel tot mai sufocant pentru locuitorii orașului și pentru cei in tranzit. Problema legată de mobilitatea urbană vine și din faptul ca vâlcenilor le este dificil să se deplaseze în interiorul orașului folosind transportul public sau soluțiile alternative și este mai comod să se deplaseze cu propriile mijloace de transport. Cu un transport public eficient, traficul ar putea sa se imbunatateasca.

Transportul public eficient, rapid, confortabil:

  • Rutele ETA trebuie să corespundă situației actuale a orasului și de aceea le vom ajusta astfel încat transportul public să fie preferat celui cu autoturismul propriu. Toți cetățenii Municipiului trebuie să aibă acces facil la transportul în comun, iar tutele trebuie optimizate astfel încât să corespundă configurației orașului și modului de dezvoltare.
  • Flota ETA Ramnicu Valcea va fi modernizată și extinsă constant, cu autobuze moderne, ecologice, prietenoase cu mediul înconjurător. În fiecare an va fi elaborat și realizat un plan de reparație curentă și capitală, dar și de exploatare și întreținere a infrastructurii rutiere.
  • Voi încuraja transportul alternativ și voi dezvolta infrastructura pietonală. Râmnicu Vâlcea are nevoie de piste de biciclete, la standarde europene, care să acopere orașul în mod eficient. Foarte puțini vâlceni merg cu bicicleta, pentru că nu există condițiile necesare în orașul nostru.
  • Vom creea piste de biciclete atat cu intenția de a fluidiza traficul urban cât și în scop recreativ, vom încuraja, de asemenea, toate formele moderne de transport alternativ, inclusiv car-sharing, bike-sharing și orice soluții inovative. Trebuie să oferim râmnicenilor o infrastructură modernă în privița transportului alternativ și pietonal.
  • Modernizăm infrastructură rutieră în special în cartierele limitrofe, unde încă avem străzi neasfaltate. Creare unei șosele de centură pe zona de vest a municipiului.
  • Transportul public va circula în strictă conformitate cu orarul, fiecare stație va avea afișat orarul în timp real. Creștem frecvența și viteza medie de deplasare a mijloacelor de transport în comun.
  • Parcul auto va fi renovat și dezvoltat cu autobuze dotate complet pentru confortul pasagerilor, inclusiv aer condiționat și sisteme necesare pentru persoane cu nevoi speciale.
  • Va fi încurajat transportul public, vor fi construite parcări la intrările în oraș cu acces la transportul public și de asemenea vor fi construite parcări multietajate în cartierele municipiului și în zonele aglomerate.

Implică-te

Vreau să fiu voluntar!

Completează-ți datele din formularul alăturat și te vom contacta în cel mai scurt timp

Accepta politica de confidentialitate

7 + 15 =

Pin It on Pinterest