Andrei Gheorghiu

Recensământul populației și locuințelor

⚠️ Prin autorecenzare poți avea o zi liberă plătită, iar ca bonus sprijini comunitatea locală din care faci parte!

👉 În premieră, până pe 15 mai putem să ne autorecenzăm! Simplu, de oriunde, electronic! Avem nevoie de o adresă de e-mail, conexiune la internet și între 10 și 20 de minute pentru a parcurge formularul.
👉 Numai salariații care participă la etapa de autorecenzare online au dreptul la o zi liberă plătită, acordată de angajator, chiar dacă au apelat la ajutorul unui recenzor . Aceasta se va acorda pe baza dovezii ce se descarcă de pe www.recensamantromania.ro, după șapte zile de la autorecenzare, în termen de maxim 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării (și nu în avans), cel târziu în luna mai 2023.
✅ Autorecenzarea este simplă și se face de pe orice dispozitiv electronic în doi pași:
📌 Accesăm platforma de autorecenzare și completăm formularul de pre-înregistrare pentru noi și pentru membrii gospodăriei;
📌 Primim un link la adresa/adresele de email indicate, iar fiecare link conduce la chestionarul individual de recensământ.
✅ La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.
👉 Cei care nu reușesc să facă această recenzare pe cont propriu, pot parcurge formularul cu ajutorul unui recenzor ARA (pentru autorecenzare asistată), fie pe tableta acestuia, fie pe propriile dispozitive electronice.
⚠️ Locațiile amenajate de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru autorecenzarea asistată sunt:
1. Piaţa Nord, str. Matei Basarab nr. 1A (spaţiul administrativ din cadrul rotondei comerciale);
2. Arenele ”Traian”, bd. Nicolae Bălcescu nr. 24 (parterul Direcţiei Economico-Financiare);
3. Sediul APAVIL SA, str. Carol I nr. 3-5 (parter);
4. Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Nicolae”, str. Antim Ivireanul nr. 17 (sala de sport);
5. Cinematograful ”Geo Saizescu”, bd. Tineretului nr. 2A (foaier);
6. Casieria Ostroveni, str. I.C. Brătianu nr. 6A;
7. Grădiniţa cu program normal Colonie, str. Caporal Hanciu nr. 1 (holul de acces).
👉 Recenzorii pentru autorecenzarea asistată îşi desfășoară activitatea în aceste spaţii de luni până duminică, între orele 9.00 – 19.00.
În toate localitățile din județ au fost amenajate puncte de autorecenzare asistată la sediile primăriilor.
⚠️ În perioada 16 mai-17 iulie, se va face recensământul persoanelor care nu au completat formularul de autorecenzare. Acestea vor fi contactate de un recenzor, care va comunica programul vizitei, iar lipsa de la domiciliu sau refuzul de a oferi informații constituie contravenții și se amendează cu 1000- 3000 de lei.
⚠️ De ce contează recensământul, dincolo de „ne dă o zi liberă” și „suntem oricum obligați prin lege”?
✅ Majoritatea deciziilor importante într-o societate se iau pe baza unor date, iar recensământul este sursa precisă și cea mai importantă a acestor date.
✅ În urma acestei acțiuni vom ști ce populație rezidentă avem cu adevărat, iar de asta depinde orice alocare de resurse sau atragere de fonduri europene.
✅ Putem să ne dăm seama mai clar unde ar trebui să investim pe viitor pentru a construi mai multe școli sau spitale, poate licee sau universități.
👉 Intră pe https://autorecenzare.insse.ro/ și completează formularul! Datele colectate se vor folosi numai în scopuri statistice și de cercetare!
📧 Vă invităm să participați la recensământ, pentru că datele colectate acum vor fi utilizate în următorii zece ani și de aceste date depind resursele de care Râmnicul, dar și județul Vâlcea, vor putea beneficia.

Susține-mă

Implică-te în USR. Hai să schimbăm împreună politica din România. Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Implică-te

Vreau să fiu voluntar!

Completează-ți datele din formularul alăturat și te vom contacta în cel mai scurt timp

Share This