Andrei Gheorghiu

Nu suntem de acord cu solicitarea ROMPREST ENERGY de majorare a tarifelor aferente serviciului de salubrizare din Râmnicu Vâlcea

➡️ În perioada 21.01.2022 – 11.02.2022 a fost în dezbatere publica, pe site-ul primăriei, solicitarea operatorului ROMPREST ENERGY pentru majorarea tarifelor la salubrizare cu o medie de 20% (https://www.primariavl.ro/…/8714-anunt-referitor-la…).
➡️ Considerăm că nu este o solicitare realistă din punct de vedere economic.
➡️ Potrivit legii (articolul 15, aliniatul 1, al Ordinului nr. 109/2007 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/84173), tarifele aferente unor activități specifice serviciului de salubrizare pot fi modificate în următoarele situații:
📌 la modificarea majoră a costurilor, determinată de punerea în funcţiune a unor utilaje pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciilor publice de salubrizare şi numai după intrarea în exploatare a acestora;
📌 pentru cazurile care conduc la modificarea structurală a costurilor sau a cantităţilor ori la modificarea condiţiilor de prestare a activităţii, care determină modificarea costurilor cu o influență mai mare de 5%, pe o perioadă de 3 luni consecutiv;
📌 la modificările determinate de prevederile legislative care conduc la creşterea cheltuielilor de protecție a mediului şi de securitate şi sănătate în muncă.
➡️ ROMPREST ENERGY a motivat majorarea tarifelor prin creșterea salariului minim pe economie, dar acest argument nu face obiectul prevederilor legale, deoarece nu se reflectă în cheltuieli de protecție a mediului, securitate și sănătate în muncă.
➡️ Din documentele puse la dispoziție (fișe de fundamentare, memorii tehnico-economice) nu rezultă că sunt întrunite prevederile legale pentru majorarea tarifelor. Nu se face dovada punerii în funcțiune a unor utilaje pentru îmbunătățirea calitativă a serviciilor publice de salubrizare; nu sunt modificări structurale ale costurilor și/sau ale condițiilor de prestare a activității.
➡️ Vom studia contractele încheiate (și clauzele contractuale) și vom găsi o soluție echitabilă pentru cetățenii Râmnicului. Soluția administrativă, din punctul nostru de vedere, este o gestionare a salubrizării municipiului printr-un operator propriu, respectiv societatea Piețe Prest.

Susține-mă

Implică-te în USR. Hai să schimbăm împreună politica din România. Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Implică-te

Vreau să fiu voluntar!

Completează-ți datele din formularul alăturat și te vom contacta în cel mai scurt timp

Share This